Hvilken TV-pakke passer dine behov – Tag testen her!

{{ notification.title }}

{{ notification.message }}

A NEW YEAR’S TAIL

Danmarkspremiere: Beroligende nytårsfilm til hunde

WAOO PRÆSENTERER ’A NEW YEAR’S TAIL

Nytårsaften med hund

Tanken kan nok få de fleste hundeejere til at stresse over nytårskrudtet, der starter et kor af fyrværkeri-forskrækkede hunde.

Se casen her

Den ti timers lange film ‘A New Year’s Tail’ er Waoos nytårsgave til alle hundeejere.

Vi kender alle scenariet. Nytårsaften starter et kor af fyrværkeri-forskrækkede hunde. Dels de høje lyde og store lysglimt fra fyrværkeri, dels et generelt højere støjniveau i juleferien. Forskning viser, at film med de rette lydbølger og billeder har en beroligende effekt på familiens bedste ven.

Derfor lancerer Waoo nu Danmarks første beroligende nytårsfilm til hunde: ’A New Year’s Tail’. For ligesom mennesker kan bruge TV til at slappe af, så reagerer hunde også afslappende på filmsekvenser.

Filmen er baseret på forskningsresultater, der viser, at film med de rette lydbølger og billeder har en beroligende effekt på hunde, og den indeholder bl.a. beroligende lyde som lyden af en hundemors hjerterytme og smaskelyde af diende hvalpe og naturbilleder i hvide, blå og gule nuancer, som er det farvespekter, som hunde særligt kan se.

SÅDAN FINDER DU ’A NEW YEAR’S TAIL

Er du Waoo TV-kunde, kan du nemt finde ’A New Year’s Tail’ som en kanal på din TV-boks eller på kabel TV, men har du ikke Waoo TV kan du stadig se filmen.

HAR DU TV FRA WAOO?

TV-boks: Bemærk, at hvis du har lavet en favoritliste med dine favoritkanaler, bliver kanalen ikke automatisk tilføjet din favoritliste. OBS: Husk at slå autostandby fra på din TV-boks, så TV-boksen ikke automatisk slukker efter fire timer. Følg instruktionen herunder for at slå autostandby fra:

 1. Tryk på ”Menu” på fjernbetjeningen.
 2. Gå til TV og derefter til TV & Lyd. Tryk OK.
 3. Gå til bunden af denne side med piletasterne til ”Standby efter timer”. Brug her piletasterne til siden, indtil der står ”Fra”. Tryk OK.
 4. Autostandby er nu slået fra, og TV-boksen går ikke automatisk i standby-tilstand. Gå tilbage til TV ved at trykke på knappen ”TV” på fjernbetjeningen.

OBS: Mange TV har i dag en automatisk sluk-funktion i selve fjernsynet. Denne skal muligvis slås fra.

Kabel TV: Du finder kanalen på kanalplads 21. Bemærk, at det kan kræve en kanalsøgning at få kanalen frem.

HAR DU IKKE WAOO?

Er du ikke Waoo-kunde, har du stadig mulighed for at vise filmen for familiens bedste ven. Du kan nemlig afspille filmen direkte her fra siden eller fra Waoos YouTube-kanal – du finder hele filmen i bunden af denne side.

Husk at sætte YouTube-videoen i fuld skærm – og sæt din bærbare enhed til en strømkilde – så skærmen ikke går ud under filmen.

10 GODE RÅD TIL NYTÅRSAFTEN

At sætte ‘A New Year’s Tail’ på for at berolige din hund er en god start på en rolig nytårsaften. Men de mange lysglimt og høje brag kan stadig skabe uro og utryghed for din hund. Derfor er her nogle andre gode råd, som du kan følge for at berolige din hund, udviklet i samarbejde med dyreadfærdsspecialist Anette Røpke:

 1. Hunden reagerer på menneskets ageren. Hvis du er stresset og bange, så mærker hunden det. Skab derfor en god atmosfære for hunden. Træk vejret roligt og tal langsomt, stryg hunden over pelsen og vis, at situationen ikke er farlig.
 2. Skæld ikke hunden ud, hvis den reagerer på lydniveauet og fyrværkeriet. Det forværrer angsten.
 3. Luft hunden, inden det bliver mørkt. Gå en lang tur med hunden i snor, mens det er lyst, så hunden er træt og glad.
 4. Skærm hunden for lysglimt og høje lyde ved at rulle persienner ned eller gardiner for, og lad den gemme sig, hvis det giver tryghed. Lav evt. en hule til hunden i en papkasse eller med tøj og tæpper, f.eks. på et lunt badeværelse.
 5. Sørg for at hundens vandskål er fyldt godt op.
 6. Server gerne nogle snacks eller et tyggeben, da det kan underholde og skabe ro for hunden.
 7. Sørg for, at hunden ikke kan komme til at spise jule- og nytårspynt.
 8. Sørg for, at hunden ikke kan løbe væk. Den kan reagere uventet i en stressende situation.
 9. Vis Danmarks første beroligende film til hunde 'A New Year's Tail'. Og træn gerne med din hund ved at vise filmen for hunden inden nytårsaften, så den forbinder filmen med ro.
 10. Lad ikke hunden komme i nærheden af det afskudte fyrværkeri i dagene efter nytårsaften.

TAK TIL DE MEDVIRKENDE HUNDE OG DERES EJERE

Filmen er udviklet i samarbejde med landets førende dyreadfærdsspecialist, Anette Røpke, som blandt andet har været vært på Radio 24/7, også været pressens foretrukne ekspert med optrædener i Go´ Morgen og Go´ Aften Danmark.

I øjeblikket forsker hun i hvordan, lyde og billeder påvirker hundes adfærd. Læs mere om Anette og hendes forskning her: https://www.anetteroepke.com/

WAOO ØNSKER ALLE ET RIGTIG GODT OG ROLIGT NYTÅR!

Hvis du har problemer med at se filmen kan du finde den på Waoos YouTube kanal, hvor du også kan caste til dit TV.