FAQ

Cloud Record

 • Hvad er Cloud Record?

  Nu tilbyder vi, at du kan gemme programmer i ’skyen’. Det vil sige, at programmer kan gemmes og afspilles på alle platforme.

  Tjenesten hedder ’Cloud Record’, og gør det muligt at gemme og se programmer på tværs af alle platforme. Dvs. TV-bokse, computere, tablets og telefoner.

  Dermed kan du gemme et program på f.eks. din TV-boks og se den videre på f.eks. din computer, tablet eller telefon. Du kan f.eks. også gemme et program fra din telefon, og se den på din TV-boks efterfølgende.

  Cloud Record sørger for at huske, hvor langt du kom i et program, så hvis du genoptager afspilningen fra en anden enhed, vil du blive spurgt, om du vil fortsætte, hvor du kom fra.

  Tjenesten er tilgængelig for alle IPTV-kunder med en Waoo TV-pakke, og er uden meromkostning.

 • Hvorfor skal jeg have en TV-boks for at bruge Cloud Record?

  Cloud Record er en digital tjeneste på linie med de øvrige – f.eks. Start Forfra og Pause.

  Vi har valgt at knytte de digitale tjenester med TV-boksen, da det giver den bedste helhedsoplevelse med cross platform tilgængeligheden.

 • Hvor meget kan jeg optage?

  Med Cloud Record kan du gemme op til 30 programmer i 3 måneder.

  Du kan lave 30 samtidige optagelser, ligesom det bliver muligt at lave serieoptagelser.

  På hver optagelse fremgår hvilken dato den udløber. Optagelser der er ældre end 3 måneder slettes automatisk.

  Der kan forekomme enkelte programmer der ikke er optage-rettigheder til. I de tilfælde vil optage funktionen ikke være synlig, når programmet vælges.

  Både på TV-boks og på de mobile enheder er der en indikation af, hvor meget kapacitet der er brugt, og hvor meget der resterer.

 • Hvilke TV-bokse virker det på?

  Cloud Record kan benyttes af kunder med 7410x, 7310, 7210, 7130 og 7120 TV-bokse.

 • Hvilke andre enheder virker Cloud Record på?

  Cloud Record kan benyttes på computer, iPad og iPhone, Android tablet og Android telefon.
  iPad og iPhone: 
  hent app'en her
  Android tablet og telefon: 
  hent app'en her
  Web (PC og MAC):
  waoo.tv.

 • Hvordan optager jeg med Cloud Record?

  Cloud Record
  For at benytte tjenesten skal du vælge det program, du gerne vil optage f.eks. via din TV-guide. Når du trykker på programmet, kan du se tjenesten ’Cloud Record’. Tryk på den, og optagelsen går i gang eller planlægges.

  Du kan nemlig både optage programmer, der er i gang, men også programmer der kommer på et senere tidspunkt. Startes optagelsen midt i et program, vil du have hele programmet tilgængeligt. Dette kan f.eks. være nyttigt, hvis du ikke har tid til at ’Start Forfra’ men først har mulighed for at se programmet på et senere tidspunkt.

  Der kommer et lille rundt optage-ikon ud for programmet, som optages.

 • Kan jeg lave serieoptagelser?

  Ja. Ønskes en serieoptagelse, skal dette vælges, når optagelsen planlægges. Vær opmærksom på at en serieoptagelse nemt kan fylde din Cloud Record op. En serieoptagelse af TV Avisen vil f.eks. hurtigt nå op på 30 programmer.
  Cloud Record Serie optagelse

  Du kan også optage direkte ved at trykke på optage knappen på din fjernbetjening.

  Ikonet med to prikker indikerer, at en serieoptagelse er valgt.
  Serie optagelse er valgt

 • Hvor ligger mine optagelser?

  Gå ind i menuen ’Optagelser’.
  Optagelser
  Afspilning af optagelser sker fra menupunktet ’Gemte optagelser’. Her kan kunde se en liste over de programmer, der er gemt, og de programmer der optages lige nu. Vær opmærksom på at denne liste inkluderer optagelser, der er planlagt på andre enheder f.eks. en telefon. Vælg det program der skal afspilles og tryk på ’Se optagelse’ eller tryk på ’Play’ knappen på fjernbetjeningen.

  Under samme menupunkt kan du slette optagelser og i bunden se hvor meget ledig plads der er.


  I menupunktet ’Planlagte optagelser’ kan du se de fremtidige optagelser. Har du fortrudt en planlagt optagelse, kan denne også slettes her.

 • Hvordan virker det med Air 7130 og 7310 TV-boksen med harddisk?

  De optagelser, du optager på din 7310 harddisk boks, bliver gemt lokalt på harddisken, og vil IKKE kunne ses på andre enheder.
  Men de optagelser du har foretaget på andre enheder (computer, tablet eller telefon) kan ses på 7310 boksen under ’Optagelser’. Der ligger de sammen med de optagelser, du har foretaget på den indbyggede harddisk.

  Ud for programmer der gemmes på TV-boksens harddisk, står der ’Aldrig’ under ’Udløb’, og indikerer at denne gemmes så længe du ønsker, hvorimod Cloud Record programmer har en udløbsdato.

 • Hvor kan jeg bruge Cloud Record?

  Du kan bruge Cloud overalt fra din computer, tablet og telefon i Danmark, blot du har adgang til internet fra en dansk IP-adresse enten via WiFi eller mobildata. 

 • Hvorfor kan jeg ikke se alle kanalerne fra min TV-pakke på Waoo Web TV?

  Det skyldes, at ikke alle TV-kanalleverandører har godkendt visning af deres programmer på web TV.

 • Hvordan bruger jeg Cloud Record på web, mobil og tablet?

  Ud over på TV-boksen finder du Cloud Record på Waoo Web TV på websitet waoo.tv eller som en app til iOS og Android. For at komme i gang med at bruge Cloud Record skal du oprette en bruger her på waoo.tv ved at følge vejledningen. Hvis du vil se Waoo Web TV via browseren på din computer, er det også via waoo.tv. Ønsker du at se Waoo Web TV via dine enheder, kan du hente vores Waoo Web TV apps her:

  iPad og iPhone: hent app'en her
  Android tablet og telefon: hent app'en her

 • Kan jeg bruge AirPlay?

  Ja, det kan du. Waoo Web TV understøtter afspilning af optagelserne via AirPlay på iPhone og iPad.
  Vi understøtter Apple TV 4 og nyere.

 • Kan jeg bruge ChromeCast?

  Ja det kan du godt.

 • Kan man forhindr en optagelse i at blive slettet eller andre ser mine optagelser?

  Nej, du kan ikke forhindre programmer i at blive slettet.

  Men man kan låse et program, så det ikke kan afspilles, med mindre du har den PIN kode, optagelsen er låst med. På den måde kan du f.eks. forhindre børn i at se optagelser, du vurderer ikke er egnet for dem.


  Man skal indtaste PIN kode for at låse og låse op. Efter de 3 måneder slettes programmet, selvom det er markeret som låst.

 • Hvorfor kan jeg "kun" gemme 30 programmer i 3 måneder?

  Vi mener, at de fleste kunder har en interesse i at se langt de fleste optagelser inden for 30 dage, og derfor udløber optagelser efter 3 måneder, så listen af optagelser ikke bliver for uoverskuelig.
  Vi holder løbende øje med forbruget og kundernes behov, og har mulighed for at justere kapacitet og varighed efter behov.

 • Hvor mange samtidige brugere kan se den samme optagelse?

  Cloud Record følger retningslinierne for antallet af samtidige brugere på web TV. Dvs. 2 samtidige brugere og 5 forskellige enheder kan være registreret.

 • Hvilke forskelle er der på Cloud Record og en indbygget harddisk?

  På en indbygget harddisk kan du optage et udsnit af en udsendelse. På Cloud Record vil du altid optage hele udsendelsen.

  Hvis du trykker Cloud Record midt i en udsendelse, vil HELE udsendelsen blive gemt, og ikke kun den resterende del. Når du afspiller en optaget udsendelse, vil den spørge, om du vil starte fra tidspunktet optagelsen startede, eller om du vil starte udsendelsen forfra.

  På en indbygget harddisk kan du optage alle programmer fra din TV-guide. Med Cloud Record er der enkelte programmer, der ikke er rettigheder til at optage.

  Der vil ligeledes være Cloud Record-optagede programmer, der ikke tillader spoling ved afspilning.
  På kanaler uden reklamer er spoling muligt.

 • Hvilken billedkvalitet er der på Cloud Record?

  Billedkvaliteten på afspilningen på TV-boksen svarer til den kvalitet, der sendes på live TV. Dvs. det er stort set altid i HD, og bitraten er ens, uanset om kanalen ses direkte eller via Cloud Record.

  På mobile enheder og web streames med 3.2 Mbit, hvilket er blandt markedets højeste kvaliteter. Det svarer til HD-kvalitet. Der benyttes en adaptiv streaming metode, så streamen tilpasses, hvis denne ikke kan trække den maksimale kapacitet.

 • Hvor hurtigt er optagelserne tilgængelige på andre enheder?

  Så snart du har lavet en optagelse eller foretaget en ændring i Cloud Record, vil dette være tilgængelig på dine øvrige enheder. Det kan dog være nødvendigt at opdatere websiden eller genstarte appen, for at ændringerne vises.

 • Hvorfor kan jeg ikke spole i alle programmer?

  Nogle kanaludbydere tillader ikke spoling i deres optagede programmer. Du kan dog spole i optagelser fra disse kanaler:

  DK4, DR 1, DR 2, DR 3, DR K, DR Ramasjang, DR Ultra, DK4, e-SportsTV, France 24 (SD), National Geographic, NRK1, Pixel.tv, SVT1, TV 2 (Bornholm),TV 2 (Fyn), TV 2 (Lorry), TV 2 (MidtVest), TV 2 (Nord), TV 2 (Syd), TV 2 (Øst), TV 2 (Østjylland), TV 2 Charlie, TV 2 FRI, TV 2 NEWS, TV 2 Zulu, TV3, TV3 Max, TV3 Puls (SD), TV3 Sport, TV3+, Uptown Classic, Viasat Explorer, Viasat Film Action, Viasat Film Family (SD), Viasat Film Hits, Viasat Film Premiere, Viasat Golf, Viasat History, Viasat Nature, Viasat Nature/Playboy (SD), Viasat Series, Comedy Central, MTV Danmark, Nick Jr., Nickelodeon, Nicktoons (SD).

Tilmeld dig Waoo's nyhedsmail

* indicates required

Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve via mail om f.eks. nye film i Waoo Bio fra Waoo eller et af energiselskaberne bag Waoo. Jeg har altid mulighed for efterfølgende at afmelde mig denne service.