Hvilken TV-pakke passer til dine behov? Tag testen her og find svaret.

{{ notification.title }}

{{ notification.message }}

Fibernet

{{ address }}
Ret adresse

Hvad er fibernet?

Fibernet er en moderne teknologi, der skaber en driftssikker og lynhurtig internetforbindelse gennem optisk fiber.

Fibernet leveres gennem et såkaldt lyslederkabel. Det betyder, at internetsignalet leveres via lys. Lyslederkablet er på størrelse med blot et menneskehår og er lavet af enten tyndt plast- eller glasmateriale. Denne teknologi gør det muligt at levere internet til dig med lysets hastighed.

Med andre ord er fibernet levering af data gennem en særlig teknologi, der gør din internetforbindelse stabil og så hurtig, at internettet transporteres med lysets hast.

Hvordan virker fibernet?

Fibernet fungerer gennem den enorme kapacitet som lysledere har. Men hvordan virker det i praksis, når du skal have transporteret internetforbindelsen hjem til dig, og hvor hurtigt er fibernet?

Når du skal have fibernettet leveret hjem til dig, skal der monteres en fiberboks hjemme hos dig, samt i den anden ende af lyslederkablet. I den ene ende af lyslederkablet er den såkaldte hovedstation. Hovedstationen er den, der leverer internetsignalet gennem lyslederkablet til din fiberboks og dermed giver dig hurtigt og stabilt internet, så alt du skal tænke på er at gøre brug af din stabile internetforbindelse.

Hvad er forskellen på fibernet og bredbånd?

Fibernet er også bredbånd, men er hurtigere end de almindelige bredbåndsløsninger.Årsagen er den særlige teknologi i form af lyslederkablet. Fibernet og bredbånd er da også to meget forskellige løsninger, når det kommer til internetlevering, - hastighed- og stabilitet. Skal du så vælge bredbånd eller fibernet? Se forskellen på fibernet og bredbånd herunder.

ADSL bredbånd

ADSL bredbånd, som er den mest almindelige bredbåndløsning, leveres altid gennem kobberkabler.

Kobberkablet giver normalt en meget lavere båndbredde end fiberbredbånd. Det betyder, at hvis man mange på internettet på samme tid, så vil man kunne opleve forsinkelser eller udfald.

Fibernet

Fibernet leveres som nævnt gennem en lysleder, der sikrer dig internet med lysets hast. Teknologien gør, at stabiliteten og hastigheden ikke findes ved andre typer datalevering – for eksempel ADSL bredbånd. Kort sagt får du den bedste internetforbindelse i fibernettet, da du undgår nogle af de problemer, som du måske allerede nu bøvler med ved det almindelige bredbånd.

Hvad er fordele og ulemper ved fibernet?

Som med så mange ting er der både fordele og ulemper ved fibernet. Dog kan man på mange måder sige, at fordelene opvejer for de ulemper, der er. Se dem her.

Fordele

  • Du får en lynhurtig internetforbindelse
  • Du får en stabil internetforbindelse
  • Du får hastighedsgaranti
  • Du får symmetriske hastigheder for upload og download
  • Dit internet er fremtidssikret
  • Du kan få TV, internet og telefoni i ét kabel
  • Du får lav latency - så dit spil fx ikke lagger, når du er online

Ulemper

  • Fibernet er endnu ikke tilgængeligt alle vegne
  • Det kræver nedgravning af kabler på din grund, hvis du skal have fibernet
  • Der skal opsættes en fiberboks i din bolig

Hvorfor skal jeg vælge fibernet?

Du skal vælge fibernet, hvis du gerne vil have en hurtig, stabil og fremtidssikret løsning. Og så skal du vælge fibernet, fordi det er den hurtigste internetforbindelse du kan få – og du får, hvad du betaler for.

Fordelene er flere end ulemperne, og fibernet er på mange måde fremtidens internet. Med fibernet undgår du hverdagens udfordringer med langsomme og ustabile internetforbindelser, der kan få selv den mest tålmodige til at blive småsur og irriteret.

Med fibernet fungerer dit internet som det skal – hurtigt, stabilt og sikkert. Og du skal ikke bekymre dig om dage uden internet.

Tjek om du kan få fibernet

Som nævnt er der endnu ikke fibernet tilgængeligt i hele landet. Vil du se, om du kan få fibernet og hurtigt, stabilt internet?

Se om du kan få fibernet