Hvilken TV-pakke passer til dine behov? Tag testen her og find svaret.

{{ notification.title }}

{{ notification.message }}

Waoo Smart Wifi

Spørgsmål og Svar

FAQ om Waoo Smart Wifi

Hvad er Waoo Smart WiFi?
Luk

Waoo Smart WiFi er Waoos smarte WiFi-løsning, der sikrer dig god trådløs internetdækning i hele dit hjem.

Et Waoo Smart WiFi-sæt består af to små, trådløse bokse kaldet access points, som du placerer i dit hjem dér, hvor du ønsker bedre dækning. De to access points kan suppleres med enkeltstående ekstra bokse for at forbedre dækningen i hele huset, hvis de første to ikke rækker f.eks. til særligt store dækningsarealer, massive bygningskonstruktioner, etagebyggeri etc.

NB: Du kan dog max. have fire Smart WiFi-bokse i dit netværk, da yderligere bokse blot vil forstyrre det trådløse signal.

De trådløse bokse, du får med Waoo Smart WiFi, leveres af AirTies og findes i to versioner:

 • Waoo Smart WiFi Air4920 (sorte bokse)
 • Waoo Smart WiFi Air4960 (hvide bokse)
Hvordan opsætter jeg Waoo Smart WiFi?
Luk

Du kan se, hvor nemt det er at opsætte Waoo Smart WiFi i installationsguiden.

Find installationsguiden under afsnittet “Waoo Smart WiFi” her:

Waoo Smart WiFi Air4920 (sorte bokse)

Waoo Smart WiFi Air4960 (hvide boks)

Hvad er Waoo Smart WiFi Air4960 – og hvad er forskellen til Air4920?
Luk

Den største forskel på Waoo Smart WiFi Air4920 og det nyere Waoo Smart WiFi Air4960 er, at Air4920 bruger den udbredte WiFi 5-teknologi, mens Air4960 også understøtter den nyere WiFi 6-teknologi.

WiFi 6-teknologien i Air4960 gør, at denne giver en bedre WiFi-oplevelse på en række punkter:

 • WiFi 6 er hurtigere, rækker længere og er mere stabilt end det udbredte WiFi 5
 • WiFi 6 kan håndtere otte forskellige enheder på et netværk samtidig – det er dobbelt så mange som WiFi 5, hvilket betyder mindre ”kø” WiFi-netværket, og at flere brugere kan opnå en mere stabil forbindelse samtidig.
 • WiFi 6 håndterer data mere effektivt end WiFi 5 – det betyder op til 40 % hurtigere dataoverførsel sammenlignet med WiFi 5 og altså en væsentlig bedre internetoplevelse.

Med Waoo Fiber Extra får du endnu hurtigere og endnu mere stabilt WiFi i hele hjemmet med Waoo Smart WiFi Air 4960

Hvor meget ”datatrafik” (streaming) kan mit Waoo Smart WiFi trække?
Luk

Med Waoo Smart WiFi bør du kunne afspille fire samtidige streams i HD-kvalitet - dvs. se fire forskellige HD-kanaler på f.eks. Netflix, Waoo.tv, YouTube eller Apple TV osv. på samme tid. Bemærk, at disse forhold kan variere afhængigt af de fysiske omgivelser i dit hjem (læs mere om, hvad der kan bremse dit trådløse WiFi-signal længere nede på denne side).

Hvordan forbinder jeg mine Waoo Smart WiFi-bokse?
Luk

Et Smart WiFi-sæt er parret fra fabrikken. Dvs. at de skal blot tændes og vil efter et par minutter etablere forbindelse til hinanden.

Skal du forbinde en ekstra WiFi-boks til dit Waoo Smart WiFi-netværk? Parring af ekstra bokse er beskrevet i installationsguiden for Waoo Smart WiFi, som du finder her

(er dine Smart WiFi-bokse sorte, skal du bruge installationsguiden til Air4920. Er dine Smart WiFi-bokse hvide, skal du bruge installationsguiden til Air4960/WiFi 6).

Sådan forbinder du en ekstra boks via WPS-knappen:

En ekstra Smart WiFi-boks forbindes til et aktivt Smart WiFi-sæt ved at trykke på WPS-knappen i 1 sekund på én af de aktive bokse og derefter på den ekstra boks. Efter et par minutter vil den ekstra boks forbindes til Smart WiFi-sættet.

OBS: Der kan forekomme et par sekunders signalforstyrrelse i forbindelse med tilslutningen af en ekstra boks.

Sådan forbinder du en ekstra boks via netværkskabel (OBS – gælder kun Waoo Smart WiFi Air4960 (hvide bokse)!):

Ønsker du at forbinde dine Smart WiFi-bokse til din fiberboks, skal du først forbinde dem enkeltvis med netværkskabler til en såkaldt switch, der forbindes til fiberboksen. En switch giver dig mulighed for at tilkoble mere udstyr til internettet via din fiberboks (hvorved du kan opnå en højere internethastighed), hvis du kun har én internetport i din fiberboks.

Ca. 30 sekunder efter du har forbundet din ekstra Smart WiFi-boks til din switch, er din nye boks blevet en del af dit WiFi-netværk.

Se installationgsuiden under afsnittet ”Waoo Smart WiFi” for en uddybet trin-for-trin-opsætning.

Hvad kan jeg gøre for at forbedre mit WiFi-signal?
Luk

Kontrollér om afstanden mellem dine Smart WiFi-bokse er for stor, og forsøg eventuelt at reducere afstanden. Til dette skal du bruge din app til dit Waoo Smart WiFi til at tjekke forbindelsen mellem dine enheder. Se status på dit netværk under ”My Network/Mit Netværk”, og tjek at Smart WiFi-boksene og forbindelserne imellem dem er grønne på netværkskortet.

Du kan se, hvordan du kommer i gang med app’en i installationsguiden:

Waoo Smart WiFi Air4920 (sorte bokse)

Waoo Smart WiFi Air4960 (hvide boks)

Vær opmærksom på, at murstensvægge, glasdøre, etager, møbler osv. forringer det trådløse signal betragteligt.

Derudover er der nogle simple regler, du bør følge for at sikre en optimal dækning med Waoo Smart WiFi:

 • Placer helst den kablede Smart WiFi-boks så tæt på dit primære brugsområde som muligt
 • Én boks pr. etage
 • Min. én boks pr. 15 meter eller to lette vægge
 • Boksene skal stå oprejst, højt og frit – gerne i 1,5 meters højde
 • Hold god afstand mellem boksene og vægge og metalgenstande. Din router skal helst have så meget luft omkring sig som muligt. Derfor er teknikrummet og arkivskabet ikke en god placering for routeren.
 • Dit trådløse signal er sart og lader sig nemt forstyrre af trådløst udstyr, der bruger samme frekvenser – for eksempel TV, mobiltelefoner, computere, babyalarmer og mikrobølgeovne. Forsøg derfor for så vidt muligt at holde dine Smart WiFi-bokse på afstand af disse.
 • Undgå at placere dine Smart WiFi-bokse tæt på varmekilder som f.eks radiatorer. Et sted med for store temperaturudsving eller støv er ikke godt for boksene og WiFi-signalet.

OBS: Det er meget vigtigt, at du slukker for andre WiFi-netværk, du har i hjemmet – herunder det indbyggede netværk i din fiberboks – da de forskellige WiFi-signaler ellers vil genere hinanden og give dig en dårligere WiFi-oplevelse. Hvis WiFi-dioden lyser på din fiberboks, er WiFi i din fiberboks tændt – ring til kundeservice eller teknisk support hos dit lokale fibernetselskab, og få dem til at slukke det.

Vi anbefaler, at du tester din internethastighed på en computer med netværkskabel forbundet til din fiberboks for at konstatere, hvilken hastighed du får ind i huset. Herefter kan du, eventuelt via en router, foretage en trådløs hastighedstest på http://www.waoo.dk/hastighedstest/.

Hvis du kun har kablet én Smart WiFi-boks til internettet med netværkskabel, anbefaler vi, at du placerer denne boks så tæt på dit primære brugsområde som muligt, da du her er sikret den højeste hastighed og største stabilitet i dit Waoo Smart WiFi-netværk.

OBS – gælder kun for Waoo Smart WiFi Air4960 (hvide bokse):

Har du mulighed for det, kan du med fordel også trække et netværkskabel hen til din anden Smart WiFi-boks. På den måde opnår du den højeste hastighed, uanset hvilken Smart WiFi-boks din telefon, tablet eller computer forbinder sig til. Ved at forbinde flere af dine Smart WiFi-bokse til din fiberboks med netværkskabler, reducerer du altså områderne med dårligt WiFi-signal i dit hjem markant. Du kan forbinde op til fire samtidige Smart WiFi-bokse til internettet med netværkskabler.

Er du stadig ikke helt tilfreds med dit trådløse internet? Lær, hvordan du slipper af med dårligt WiFi-signal i Waoos ultimative WiFi-guide:

DOWNLOAD DEN ULTIMATIVE WIFI-GUIDE HER

Hvad kan påvirke WiFi-signalet i mit Waoo Smart WiFi?
Luk

En lang række fysiske barrierer kan svække eller ligefrem blokere for dit WiFi-signal – alt fra massive vægge, møbler, døre, spejle og afstanden mellem dine Smart WiFi-bokse.

Under normale forhold bør et Smart WiFi-sæt række et almindeligt etplanshus på op til 140 m2, hvis der ikke er for mange tykke vægge, som det trådløse signal skal igennem. Ligeledes bør et Smart WiFi-sæt under normale forhold kunne række fra stue til 1. sal.

Dine Smart WiFi-bokse indikerer ved at lyse rødt, hvis forbindelsen imellem boksene er for dårlig. I dette tilfælde bør du enten rykke dem tættere på hinanden eller fjerne eventuelle fysiske barrierer, der blokerer for WiFi-signalet.

Vi anbefaler, at du sætter dine Smart WiFi-bokse op tæt på hinanden første gang, så du er sikker på, at de er forbundet og virker. Når begge lyser fast grønt, kan du slukke den ikke-kablede boks og flytte den til den ønskede placering.

Er du stadig ikke helt tilfreds med dit trådløse internet? Lær, hvordan du slipper af med dårligt WiFi-signal i Waoos ultimative WiFi-guide:

DOWNLOAD DEN ULTIMATIVE WIFI-GUIDE HER

Hvordan nulstiller jeg mine Smart WiFi-bokse?
Luk

Dine Smart WiFi-bokse kan nulstilles ved at trykke på reset-knappen på bagsiden af boksen med f.eks. en udfoldet papirclips i ca. 5 sekunder, indtil du kan se indikatoren på forsiden af boksen blinke hurtigt. Nu er boksen nulstillet. Fortsæt samme proces for dine andre bokse.

NB: Bemærk, at dit Smart WiFi-sæt ikke vil bevare ”parringen” med hinanden efter en nulstilling. Også ekstra Smart WiFi-bokse, der nulstilles, vil miste deres ”parring” med de øvrige bokse, og de skal derfor parres på ny – se, hvordan du parrer dine Smart WiFi-bokse i installationgsuiden.

Hvor finder jeg en installationsguide til Waoo Smart WiFi?
Luk

Du finder installationsguiden under afsnittet ”Waoo Smart WiFi” her:

Waoo Smart WiFi Air4920 (sorte bokse)

Waoo Smart WiFi Air4960 (hvide boks)

Hvad betyder dioderne på fronten af boksene?
Luk

En oversigt over dioder kan findes i installationsguiden under afsnittet ”Waoo Smart WiFi” her:

Waoo Smart WiFi Air4920 (sorte bokse)

Waoo Smart WiFi Air4960 (hvide boks)

Har jeg brug for ekstra Smart WiFi-bokse i mit hjem?
Luk

I nogle situationer bør du overveje, om du har brug for ekstra Smart WiFi-bokse for optimal trådløs dækning i hjemmet. Dette gælder især:

 • huse med et areal på over 140m2
 • huse med flere etager
 • særlige krav til internetdækning i nogle yderligt beliggende rum (f.eks. kælderen)
 • huse med særlige byggekonstruktioner (særligt moderne byggerier med metal, beton osv.)
 • metal og stål i huset – alle former for metalplader, stål og lignende reflekterer WiFi-signalet, hvilket kan give signalforstyrrelser
 • beton- og gipsvægge – disse absorberer radiosignalet og vil derfor forringe signalet.
Har jeg den rette hastighed på mit WiFi-netværk?
Luk

Vi anbefaler, at du tester din internethastighed på en computer med netværkskabel forbundet til din fiberboks for at konstatere, hvilken hastighed du får ind i huset. Herefter kan du, eventuelt via en router, foretage en trådløs hastighedstest på http://www.waoo.dk/hastighedstest/.

Hvis du gerne vil have mere fart på dit WiFi, kan du med fordel forbinde flere af dine enheder til din fiberboks via en såkaldt switch med et netværkskabel. En switch giver dig mulighed for at tilkoble mere udstyr til internettet via din fiberboks, hvis du kun har én internetport i din fiberboks – denne løsning vil give dig den bedst mulige hastighed og dækning med din nuværende internethastighed.

Det er ikke nødvendigvis din trådløse forbindelse, der er årsagen til ustabilt og langsomt WiFi. Det kan også være ”medtrafikanter” på forbindelsen i dit hjem. Når der er flere, der bruger den trådløse forbindelse samtidig, kan det nedsætte hastigheden på dit WiFi-netværk. Især i dag, hvor vi ikke længere blot bruger nettet til at surfe, men også til at streame, spille online, up- og downloade og meget andet.

Tjek derfor, om der er flere på dit WiFi-netværk, der streamer film i HD-kvalitet, downloader filer, spiller online og surfer på samme tid, inden du giver dit WiFi skylden for den langsomme hastighed.

Kan jeg stadig bruge min nuværende computer og smartphone sammen med Waoo Smart WiFi Air 4960, selvom disse ikke kører på WiFi 6-teknologi?
Luk

Ja, det kan du.

De fleste smartphones, computere, tablets og andre mobile enheder bruger i dag WiFi 5. Hvis du skal have det fulde udbytte af fordelene ved den nye WiFi 6-teknologi i Waoo Smart WiFi Air4960, kræver det derfor, at dine enheder understøtter WiFi 6. Du kan dog uden problemer tilkoble dine enheder, der bruger WiFi 5 (eller ældre WiFi-standarder), til Air4960, og du vil stadig mærke forbedringer i forbindelsen dog uden at få fuldt udbytte af den nyeste teknologi i WiFi 6.

Hvor kan jeg finde flere gode råd til et godt WiFi-signal?
Luk

Tjek vores ultimative WiFi-guide, der er fyldt med gode råd, tips og tricks til et stærkt WiFi-signal i hjemmet.

DOWNLOAD DEN ULTIMATIVE WIFI-GUIDE HER

Kan jeg tilslutte min TV-boks til mit Waoo Smart WiFi Air4960 for at se trådløst TV?
Luk

Nej det kan du ikke.

Waoo Smart WiFi Air 4960 er udelukkende til internetforbindelsen – dvs. du kan se waoo.tv, Netflix, YouTube og alle de andre streamingtjenester, men altså IKKE koble din TV-boks på Waoo Smart WiFi. Dén skal du kable direkte til din fiberboks.

Opdeling af WiFi-netværk
Luk

Hvis du har problemer med at få Smart Home enheder koblet på dit internet (f.eks. alarmer, højtalere eller robotplæneklippere), så kan det være en fordel at opdele WiFi-netværket (SSID’et) i hhv. 2.4 og 5 GHz netværk.

Mange Smart Home enheder skal efterfølgende forbindes til 2.4 GhZ netværket.

Kontakt Teknisk Support for hjælp til dette.