Hvilken TV-pakke passer til dine behov? Tag testen her og find svaret.

{{ notification.title }}

{{ notification.message }}

Hastighedstest

FÅ MÅLT DIN INTERNETHASTIGHED

Hos waoo FÅR DU MED SIKKERHED DEN INTERNETHASTIGHED, DU BETALER FOR

TEST DIN INTERNETHASTIGHED HER

Når du vil teste din internethastighed, har du to muligheder hos Waoo.

Du kan foretage hastighedstesten direkte i din browser, eller med en app til hastighedstest til enten PC eller MAC (OBS: vi anbefaler, at du foretager testen i en Speedtest app, da du her får et mere præcist resultat).

Med hastighedstest i en browser kan du med få klik teste din internethastighed og få et øjebliksbillede af din internetforbindelse. Vi anbefaler dog som sagt, at du foretager hastighedstesten i en Speedtest app, hvis det er muligt for et mere præcist resultat af din internethastighed.

Du kan her vælge den hastighedstest, du foretrækker:

Tag testen i din browser her

Download APP til PC

Download APP til MAC

DET SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ, NÅR DU TESTER DIN INTERNETHASTIGHED

Når du tager vores internethastighedstest, bør du følge nedenstående retningslinjer. Det giver den bedst mulige måling af din internethastighed:

 • Foretag målingen med et netværkskabel direkte til din fiberboks for den mest præcise måling.
 • Slå dit trådløse netværk fra.
 • Test din internethastighed med en app skabt til formålet (læs mere herunder).
 • Luk alle kørende programmer.
 • Brug godkendte netværkskabler (Cat 5e eller 6).
 • Slå din indbyggede firewall og dit antivirusprogram fra (husk dog at slå dem til igen efter din hastighedstest).
 • Brug en nyere computer.
 • Vær opmærksom på, at du møder begrænsninger ved måling på 1.000 Mbit/s.

APP ER MEST NØJAGTIG, Når du skal tESTE din internethastighed

Waoo tilbyder dig hastighedstest både i din browser og som app. Vi anbefaler, at du bruger en Speedtest app for at måle din internethastighed mest nøjagtigt.

En Speedtest app er skabt til formålet, og bliver f.eks. ikke påvirket af, hvilken browser du bruger.

Download APP til PC

Download APP til MAC


HASTIGHEDSTEST I BROWSER

Hvis du ikke kan få appen til at virke, kan du tage en hastighedstest af dit bredbånd i en internetbrowser. Du skal dog være opmærksom på, at hastigheden kan svinge fra computer til computer og fra browser til browser. Hos nogle virker testen bedst i Chrome, mens den for andre virker bedst i Firefox eller Edge.

Tag testen i din browser her

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du benytter en Speedtest app til at måle med. Det gør vi, fordi sådan en app er lavet lige præcis til formålet at teste din internethastighed, hvorimod din browser er optimeret til at kunne nogle helt andre ting.

ER RESULTATET AF DIN HASTIGHEDSTEST SOM FORVENTET?

Når du har foretaget din hastighedstest, kan du sende måleresultatet til dig selv eller andre og læse eller sammenligne det, når du har tid. Det gør du ved at trykke på knappen "Send resultat via e-mail".

Er resultatet af din hastighedstest som forventet, eller er du overrasket over resultatet? Ved bredbåndshastigheder under 1.000 Mbit/s kan du sagtens opleve, at du rent faktisk får mere, end du reelt har bestilt.

GENERELT OM MÅLING AF HASTIGHEDER OVER 500 MBIT/S PÅ DIN INTERNETFORBINDELSE

Vil du måle dit bredbånds hastighed så præcist som muligt, er der mange ting, der skal være i topform, før resultatet er retvisende. Fra hastigheder på ca. 300 Mbit/s og opefter skal der ikke ret meget til for at ødelægge præcisionen af målingen.

Ved 1000 Mbit/s rammer din PC og din router en fysisk grænse. Denne fysiske grænse betyder, at du maksimalt kan måle 950 Mbit/s på en 1000 Mbit/s forbindelse. Du vil opleve, at 5-10 % af forbindelsen benyttes til datastyring. Normalt kan Waoo blot tildele mere båndbredde, så du ikke selv oplever dette, men lige ved 1000 Mbit/s er det din PC og router, som sætter en fysisk begrænsning.

De 950 Mbit/s rammer du altså kun, hvis alt lige fra din router, PC, kabler og din hastighedsmåler har helt optimale betingelser.

Oplever du at måle mere, end du har købt, f.eks. 310 Mbit/s på en 300/300 Mbit/s forbindelse, er det, fordi dit fiberselskab har lagt lidt ekstra oveni for at sikre, at du får en god oplevelse.

HVORFOR REDUCERES DIN INTERNETHASTIGHED?

Hvis vores hastighedstest viser, at din internethastighed ikke er som forventet, kan du prøve at genopfriske siden og køre testen igen. Hvis resultatet bliver nogenlunde det samme som før, kan det være, at der er et mindre problem. Der kan være flere forskellige grunde til, at din internethastighed præsterer ringere i en hastighedstest end forventet.

Din internethastighed nedsættes typisk af følgende:

 • Routere (både alm. og trådløse), switche og andet udstyr:mange routere, især ældre modeller, kan ikke håndtere høje internethastigheder.
 • Aktive computerprogrammer: de programmer, der kører på din computer, påvirker din internethastighed. Jo flere computerprogrammer, du har kørende i baggrunden, desto større er sandsynligheden for, at din hastighed nedsættes.
 • Ældre og langsomme computere:meget gamle og langsomme computere kan påvirke resultatet af din hastighedstest i en negativ retning.
 • Gamle browserversioner:undersøg, om du anvender den nyeste version af din internetbrowser, eller om hardwaren i din computer skal opgraderes til noget bedre for at opnå det bedst mulige resultat i din hastighedstest.
 • Netværkskabler med fejl og skader:vær sikker på, at det netværkskabel (også kaldet ethernetkabel), du bruger til målingen, er uden skader og mindst af typen Cat 5e eller Cat 6. Jo højere hastigheder du vil måle, jo vigtigere er det, at dit kabel er i orden.

Ofte stillede spørgsmål om internethastighed og waoos hastighedstest

Hvorfor viser andre hastighedstests på internettet et andet resultat?
Luk

Målingerne afhænger af, hvor måleren er placeret i netværket. Hos Waoo har vi placeret hastighedsmåler helt tæt på det danske internetknudepunkt, for at vores hastighedstest bliver så præcis som muligt.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke får leveret den korrekte internethastighed?
Luk

Du kan først og fremmest sørge for, at du opfylder forudsætningerne for Waoo’s hastighedstest. Hvis disse punkter opfyldes, vil vi gerne bede dig om at kontakte dit lokale fibernetselskab. så kan de hjælpe dig med at få løst de tekniske udfordringer.

Har du ikke den hastighed du kunne tænke dig?

Har du taget vores hastighedstest og fundet ud af, at du ikke har den hastighed på dit bredbånd, som du godt kunne tænke dig, selvom din internetforbindelse er i orden? Der kan være forskellige grunde til, at din internethastighed nedsættes.

Dette kan for eksempel på grund af placeringen af din router, valget af kanal og frekvens samt hardwaren, sendestyrken og rækkevidden. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvordan du kan optimere din WiFi-forbindelse.

tjekliste til WiFi-hastighed

Download wifi guiden her

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES HASTIGHEDSTEST ELLER FIBERNET?

Hvis resultatet af hastighedstesten af dit bredbånd ikke er som forventet, eller hvis du har spørgsmål til vores produkter eller hastighedsgaranti, er du altid velkommen til at kontakte kundeservice hos dit lokale fibernetselskab.

kontakt os