Deltag i vores konkurrence om et Apple TV her

{{ notification.title }}

{{ notification.message }}

Hastighedstest

FÅ MÅLT DIN INTERNETHASTIGHED

Hos waoo FÅR DU MED SIKKERHED DEN INTERNETHASTIGHED, DU BETALER FOR

DET SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ, NÅR DU TESTER DIN INTERNETHASTIGHED

Når du tager hastighedstesten, skal du være opmærksom på, at en række forudsætninger skal være opfyldt for, at resultatet af dit hastighedstjek er så præcist som muligt. Når du tager vores hastighedstest, er det derfor en god idé at være opmærksom på, at forudsætningerne for korrekt måling er opfyldt:

  • Foretag målingen direkte på din fiberboks.
  • Slå dit trådløse netværk fra.
  • Luk alle kørende programmer.
  • Brug godkendte kabler (Cat 5e eller 6).
  • Slå din indbyggede firewall og dit antivirusprogram fra (husk dog at slå den til igen efter din hastighedstest).
  • Brug en nyere computer.

APP er mest nøjagtig

Waoo anbefaler at bruge en Speedtest app for at måle din internethastighed mest nøjagtig. Du kan downloade en Speedtest app til PC eller MAC her:

ER RESULTATET AF DIN HASTIGHEDSTEST SOM FORVENTET?

Når du har foretaget din hastighedstest, kan du sende måleresultatet til dig selv eller andre og læse eller sammenligne det, når du har tid. Det gør du ved at trykke på knappen "Send resultat via e-mail". Herefter åbnes dit mailprogram, og du kan sende resultatet af din hastighedstest. Er resultatet af din hastighedstest som forventet, eller er du overrasket over resultatet? Husk, at du hos Waoo får garanti på din internethastighed, hvilket betyder, at vi mindst leverer den nethastighed, som du betaler for. Du kan derfor sagtens opleve, at du rent faktisk får mere, end hvad du reelt har bestilt.

HVORFOR REDUCERES DIN INTERNETHASTIGHED?

Hvis vores hastighedstest viser, at din internethastighed ikke er som forventet, så kan du prøve at genopfriske siden og køre den igen. Hvis resultatet bliver nogenlunde det samme tal som før, kan det være, at der er et mindre problem. Der kan være flere forskellige grunde til, at din internethastighed performer ringere i en hastighedstest end forventet.

Din internethastighed nedsættes typisk af følgende:

  • Routere (både alm. og trådløs), switche og andet udstyr: Mange routere, især ældre modeller, kan ikke håndtere høje hastigheder.
  • Aktive computerprogrammer: De programmer, der kører på din computer, påvirker din internethastighed. Jo flere computerprogrammer, du har kørende i baggrunden, desto større er sandsynligheden for, at din nethastighed nedsættes.
  • Ældre og langsomme computere: Meget gamle og langsomme computere kan påvirke resultatet af din hastighedstest i en negativ retning.
  • Gamle browserversioner: Undersøg gerne, om du anvender den nyeste version af din internetbrowser, eller om hardwaren i din computer skal opgraderes til noget bedre for at opnå det bedst mulige resultat i din hastighedstest.

Hastighedstest i browser

Hvis du ikke kan få app’en til at virke, kan du tage testen i din browser. Du skal dog være opmærksom på, at hastigheden kan svinge fra computer til computer og fra browser til browser. Hos nogle virker testen bedst i Chrome, mens den for andre virker bedst i Firefox eller Edge.

Tag testen i din browser her

Ofte stillede spørgsmål om internethastighed og waoos hastighedstest

Hvorfor viser andre hastighedstests på internettet et andet resultat?
Luk svar

Målingerne afhænger af, hvor måleren er placeret i netværket. Hos Waoo har vi placeret hastighedsmåler helt tæt på det danske internetknudepunkt, for at vores hastighedstest bliver så præcis som muligt.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke får leveret den korrekte internethastighed?
Luk svar

Du kan først og fremmest sørge for, at du opfylder forudsætningerne for Waoo’s hastighedstest. Hvis disse punkter opfyldes, vil vi gerne bede dig om at kontakte dit lokale fibernetselskab. så kan de hjælpe dig med at få løst de tekniske udfordringer.

Har du ikke den hastighed du kunne tænke dig?

Har du taget vores hastighedstest og fundet ud af, at du ikke har den hastighed på dit WiFi, som du godt kunne tænke dig, selvom din internetforbindelse er, som den skal være? Der kan være forskellige grunde til, at din internethastighed nedsættes. Dette kan for eksempel på grund af placeringen af din router, valget af den rigtige kanal og frekvens samt hardwaren, sendestyrken og rækkevidden. Derfor kan det være smart at se på, hvordan du kan optimere din WiFi-forbindelse.

tjekliste til WiFi-hastighed

HAR DU SPØRGSMÅL TIL VORES HASTIGHEDSTEST ELLER FIBERNET?

Hvis resultatet af din hastighedstest ikke er som forventet, eller hvis du har spørgsmål til vores produkter eller hastighedsgaranti, er du altid velkommen til at kontakte os.

kontakt os