Hvilken mobilpakke passer til dine behov? Tag testen her og find svaret.

{{ notification.title }}

{{ notification.message }}

Trådløst internet

HVORDAN FÅR DU MEST UD AF DIT TRÅDLØSE INTERNET?

Trådløst internet

HVORDAN FÅR DU MEST UD AF DIT TRÅDLØSE INTERNET?

For mange husstande i Danmark er det trådløse internet næsten uundværligt. Du kender det måske selv – du bruger det trådløse internet til alt fra at streame Netflix-serier, scrolle gennem Facebook og Instagram og til at booke din næste rejse.

Det trådløse internet gør det nemt for dig at udnytte internettets mange muligheder i alle hjemmets rum. Men det kan være svært at finde ud af, hvilken løsning til trådløst internet, der er den bedste for dig, og hvordan du får mest ud af din trådløse forbindelse.

Her har vi samlet information til dig, der gerne vil vide mere om det trådløse internet, og hvordan du får mere ud af din trådløse forbindelse.

Hvad er trådløst internet?

Trådløst internet er det, man også kalder for WiFi.

Med en trådløs forbindelse fordeler du internettet fra din router ud til flere forskellige enheder i dit hjem – for eksempel din smartphone, tablet og computer.

Routeren omdanner din internetforbindelse fra internetstikket til et trådløst signal, så alle dine enheder ikke skal tilsluttes med et kabel.

Tre gode råd til hvordan du får mest ud af dit trådløse internet

  • Placer din router rigtigt

For at få en optimal trådløs internetforbindelse, er det vigtigt, at du placerer din WiFi-router det rigtige sted. En god tommelfingerregel er, at din router bør være placeret så centralt som muligt i din bolig og stå så frit som muligt. Undgå derfor at placere din router i et skab eller et rum med lukkede døre. Du bør også undgå at placere den i nærheden af enheder med radiosignal – for eksempel din mikrobølgeovn.

For at optimere din trådløse forbindelse er det bedst, hvis routeren står højt og ikke tæt på varmekilder eller steder med temperaturudsving, fugt eller støv.

  • Undersøg hvilken frekvens du benytter

Du kan køre på to forskellige frekvenser på dit trådløse netværk – 2.4Ghz og 5Ghz.

2.4Ghz er den mest udbredte frekvens, som flere andre enheder også benytter. Mikrobølgeovn, dørklokker og babyalarmer kører ofte på denne frekvens.

Hvis du oplever problemer med dit trådløse internet, kan du forsøge at skifte til 5Ghz i netværksindstillingerne på den enhed, du benytter, da der her ofte vil være mindre trafik. Vær dog opmærksom på, at ikke alle enheder understøtter 5Ghz.

  • Anskaf WiFi access points

Nogen oplever problemer med rækkevidden af deres trådløse internet. Det kan have noget at gøre med routerens placering, men det kan også være fordi din bolig er for stor til, at routerens rækkevidde kan nå samtlige hjørner af dit hjem.

Oplever du problemer med at få det trådløse internet til at dække hele hjemmet, kan løsningen være de såkaldte access points. Access points er små, trådløse enheder, som du kan sætte op rundt omkring i huset, hvor du ønsker et stærkere WiFi-signal.

Waoo tilbyder den prisvindende løsning Waoo Smart WiFi. Her får du to trådløse access points, som forlænger dit trådløse WiFi-signal fra din fiberboks og ud i resten af hjemmet, så hele huset kan få det maksimale ud af internettet.

BESTIL Waoo Smart WiFi


Find flere gode råd til dit trådløse internet i vores ultimative WiFi-guide.

DOWNLOAD WIFI-GUIDEN

Hvilken router skal du vælge til dit trådløse internet?

Er din trådløse router mere end fem år gammel?

Så kan det være en god idé at skifte den ud til fordel for en nyere model. Nyere routere er nemlig blevet optimeret til at understøtte nye standarder for WiFi, der kan gøre dit trådløse internet bedre.

Hvis du har en router der understøtter den såkaldte 802.11 B/G-standard, anbefaler vi, at du skifter til en nyere standard – enten N-standard eller AC-standard. Du bør kunne se, hvilken standard din router understøtter på selve enheden.

Se dine muligheder for trådløst internet hos Waoo

Dit trådløse internet afhænger naturligvis også af, hvilken internetpakke du har.

Hvis du har mulighed for at få fibernet på din adresse, kan det også være en fordel at skifte til det. Her har du ofte mulighed for at få en hurtigere internetløsning, da fibernettet bliver leveret gennem en anden type kabler, end det traditionelle bredbånd.

Hos Waoo leverer vi internet gennem fibernettet. Vi udbyder flere forskellige løsninger til trådløst internet, og som udbyder af Danmarks bedste internet 11 år i træk* har vi helt sikkert også en internetløsning, der passer til dig.

Se dine muligheder her

*Loyalty Groups BrancheIndex™ Internet 2022

Tjek om du kan få Waoo